fbpx

Theodor Milkov

Theodor Milkov orosz-görög származású innovatív marimba művész. Milkov jól ismert a hangszer „zongorista” stílusú megközelítéséről, forradalmi ötleteiről és technikai képességeiről, mellyel új szintre emelte a marimba-játékot. Repertoárja nem csak a csembalót, a zongorát fogalja magába, de a barokktól a romantikus korszakig írt már zenét, és kortárs műveket is szerez.

A zeneszerzővel, Ruud Wienerrel közös együttműködésük során Milkov egy teljesen új Marimba repertoárt alkotott, valamint egy oktatói sorozatot is létrehozott, melynek a „Fluent Movements for Marimba” címet adta, mely annyit jelent, hogy „Könnyed Mozdulatok a Marimbára.” Ez a közös munka Milkovot két marimba oktatóvideó elkészítésére inspirálta, ami jelenleg is elérhető weboldalán.

Milkov művészi életének fontos aspektusa az új zeneművek megbízásos készítése. Így született meg a „Passacaglia;” mely egy masszív, nehéz, tónusaiban ellenpontos, és technikailag briliáns műremek, melyet Raymond Helble írt a 2016-os PASIC debütálására.

Tehetsége lehetővé tette Milkov számára, hogy klasszikus Marimba repertoárral olyan fesztiválokon lépjen fel, mint a Sofia Music Weeks – Bulgáriában, a Oranjewoud Festival -Hollandiában, vagy éppen a belgiumi Bach Academy Brugge-on.

Olyan külföldi iskolákban tartott már mesterkurzusokat szerte a világon, mint például a HfM Muenster (Németország), Colburn School of Music Los Angeles (Egyesült Államok), Northwestern University (Egyesült Államok), Conservatorium van Amsterdam (Hollandia), Conservatoire Saint-Maur-des-Fossés (Franciaország), Salerno Conservatory (Olaszország), de Taiwanon is.

Ütőhangszeres tanulmányait hét évesen kezdte a görögországi Municipal Conservatory of Patras-on, nevelőapja, Maxim Mankovski keze alatt. Később a 2002-2009-es periódus után a németországi Musikhochschule Detmold-ban folytatta tanulmányait, majd a holland Royal Conservatoire Den Haag and Conservatorium Van Amsterdamban, olyan professzoroktól tanult, mint Peter Prommel, Hans Zanderoep, Fedor Teunisse, Luuk Nagdegaal, Nick Woud és Gustavo Gimmeno.

Zenei alapképzését a németországi Detmold Musikhochschule-ban és a holland Conservatorium Amsterdam-ban végezte. Zenei mesterfokozatát a holland Royal Conservatoire Den Haag és a németországi Detmold Musikhochschule-n szerezte Konzertexamen témában.

2017-ben megrendezte az első Nemzetközi Marimba Nyári Tábort, (MIMSC, vagyis a Milkov International Marimba Summer Camp-et,) ahol olyan metódusú kurzusokat tartott, mint amilyen a “Fluent Movements for Marimba.” A tábor hamar az egyik legérdekesebb és legsikeresebb eseménnyé nőtte ki magát, hiszen a világ minden pontjáról, például Amerikából, Japánból, Tajvanból, Zimbabwéből, Lengyelországból, Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból, Oroszországból, Costa Ricáról, valamint Dániából, Finnországból, Kínából és Magyarországról is érkeznek táborozók és művészek, hogy tőle tanuljanak.

KÖVESSEN MINKET:

(30) 312 2265
info@soprondrum.com

Copyright © Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.