fbpx

Robben Ford/Bill Evans

Robben Ford/Bill Evans

BLUES, MILES AND BEYOND

BILL EVANS – SZAXOFONOK

ROBBEN FORD – GITÁR, ÉNEK

GARY GRAINGER – BASSZUSGITÁR

WOLFGANG HAFFNER – DOB

Ritka szerencse, bármikor is esik meg, amikor hasonló gondolkodású zenészek találkoznak, hogy valami különlegeset, a zene mezsgyéit feszegetőt alkossanak, ami mégis egy szélesebb közönséghez jut el. Nos, Robben Ford és Bill Evans pontosan ezt tették. Külön-külön évtizedek óta zenélnek és alkotnak különböző zenekaraik berkein belül, mely alkotómunka eddig is jócskán túlmutatott a jazz, a rock és a blues által kijelölt határokon.

Azon ritka alkalmak, amikor lehetőségük nyílik “erőiket egyesíteni”, valóságos csodával érnek fel. Ennek jött el most az ideje.

ROBBEN FORD napjaink egyik meghatározó elektromos gitár művésze, különösen ismert blues játékáról és dalairól, valamint arról, hogy otthonosan mozog a zene, számos összefüggő területén. Az ötszörös Grammy-díjra jelölt olyan művészekkel játszott, mint Joni Mitchell, Jimmy Witherspoon, Miles Davis, George Harrison, Phil Lesh, Bonnie Raitt, Michael McDonald, Bob Dylan, John Mayall, Greg Allman, Susan Tedeschi, Keb Mo, Larry Carlton, Mavis Staples, Brad Paisley és még sokan mások.

“Ki az, aki összeköti Miles Davis-t, John McLaughlin-t, Herbie Hancock-ot és rock legendák hosszú sorát? Nos, BILL EVANS!

Evans a 80-as években lépett a zene nemzetközi színpadjára Miles Davis-el, (21 éves korában és 6 felvételt készített Davis-el) amit turnék és lemezfelvételek sora követett olyan művészekkel, mint John McLaughlin, Herbie Hancock, Mick Jagger, hogy csak néhány nevet említsünk. 26 szóló albummal, Grammy jelölésekkel, számtalan közös és egyéni turnéval a háta mögött, soha nem tekintgetett hátra. Az ilyen inspirációknak köszönhetően Bill folyamatosan alakította és alakítja zenéjét.

Bill “Soulgrass” bandája, mindannak ami amerikai és a magával ragadó “soul-jazz” (2005-2016) irányzat egyvelegének tekinthető, így Bill és Robben együttműködése természetesnek számít.

Bill és Robben közösen keresik a kapcsolatot a legkülönfélébb kortárs zenékkel (blues, soul, jazz), igyekeznek felfedezni azokat, ugyanakkor nem felejtkeznek meg gyökereikről. Mindketten játszottak Miles Davis-szel. Nem régen adták ki első közös CD-jüket, “Sun Room” címmel. “Nem is lehettem volna boldogabb evvel a felvétellel. A vibrálás, a rezgés a munka során végig olyan nagyszerű volt, hogy élmény volt maga az is, hogy a részesei lehettünk.” – mondja Robben. “Ennek a felvételnek az elkészítése egészen különleges volt. Időtlen zene, a legmagasabb szinten” mondja Bill. “Robben és én roppant izgatottak vagyunk, hogy ismét közösen turnézunk. Ilyen formációk egyszerűen nem állnak fel minden nap. A blues-tól a kortárs jazz-ig terjedő zenei utazásra hívunk mindenkit, amit egy sóhajnyi Miles Davis-szel is megfűszerezünk!”

2021. július 16.
20:00
Fertőrákosi Barlangszínház

KÖVESSEN MINKET:

(30) 312 2265
info@soprondrum.com

Copyright © Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.