fbpx

Rob Knopper workshop

Csak megszállottan!

Rob Knopper saját elmondása szerint is megszállott ember, kicsit rögeszmés, s szerinte  ennek és a  kitartásának köszönhetően jutott el odáig, hogy tagja lehet a világ legjegyzettebb, legjobbnak tartott formációjának, a Metropolitan Opera zenekarának.

Játszik, oktat, több hangszeren is tanít, zenét szerez, weboldalakat tervez, tehetségeket készít fel meghallgatásokra, blogol, videózik, s pályafutása igazolja, ő nem néz hátra, csak előre. Rajongója a progresszív rocknak. Mindemellett a francia ütőhangszer-szerző, Jacques Delecluse egyik legavatottabb szakértője. Igazi reneszánszember, a zene bűvöletében.  Ő a bútoraikon, kocsijuk hátsó ülésén, csomagtartó tetején ütötte kiskorában a ritmusokat, s szülei  ezért nagyon gyorsan vettek neki egy dobfelszerelést. Ekkor volt nyolcéves. Játszott iskolai bandákban progresszív rockot (ma is kedvence az Emerson, Lake and Palmer), heavy metált, kelta zenét, jazzt rézfúvósokkal, majd a klasszikus ütőhangszerek felé fordulva tanult tovább és ezen az ágon diplomázott. Több neves szimfonikus zenekarral dolgozott együtt. Nagyon ért ahhoz, hogyan készítse fel castingokra, meghallgatásokra a zenészeket.  A baseball a kedvenc sportja, Detroit rajongó.  Kedvelt kirándulóhelye Párizs, a kedvenc dobosa pedig Bill Bruford.

“Amióta az eszemet tudom megszállott vagyok. Mindegy, hogy Elvis-bélyeg gyűjtésről van-e szó vagy óriás dominó rally építéséről, amit aztán ledöntök, esetleg Diablo II videojátékozásról. Mindig elértem, amit szerettem volna. A mindent vagy semmit elv rám jellemző.  Amikor megtaláltam a zenét, tudtam, valami olyasmire leltem, aminek a bűvöletében élhetek örökre, anélkül, hogy megunnám.” – mondta Rob.

2021. július 15. 16:30
2021. július 16. 13:00
2021. július 17. 15:00

KÖVESSEN MINKET:

(30) 312 2265
info@soprondrum.com

Copyright © Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.