fbpx

Hírek, események

SopronDrum: tizenhárom Grammy!

Nem babonásak a SopronDrum szervezői, munkatársai, meghívásukra idén igazi világszenzációiként összesen tizenhárom Grammy-díj képviselője érkezik koncertezni július 16-án és 17-én egy hétvége alatt a fertőrákosi barlangszínházba.

Az év ütőhangszerese: Horváth Kornél

Horváth Kornél nyerte el az év dzsessz-ütőhangszerese címet a magyarjazz.hu portál első ízben megtartott közönségszavazásán. A lövői születésű, Sopronhoz sok szállal kötődő népszerű, Kossuth-díjas zenész, a SopronDrum alapítója és művészeti vezetője már nagyon várja, hogy ismét megrendezhessék a fesztivált.

Három zseni egy hétvégén

A világ bármely pontján kiemelkedő zenei eseménynek számítana egy olyan fesztivál, ahol három zseniális művészt így együtt, egy hétvégén láthat a közönség. Ez a csoda a barlangszínházban megvalósul. David Sanborn, Stanley Clarke és David Friedman a nemzetközi dzsessz koronázatlan királyai, a zenekarokban pedig a műfaj legjobb, nemzetközileg jegyzett ütősei, fúvósai, gitárosai, billentyűsei játszanak.

Billy Kilson, a dob varázslója

Világszintű minőséget képviselő fesztiválokra, koncertekre jellemző, ahány Grammy-díj felvonulhat a harmadik SopronDrumon a fertőrákosi barlangszínházban. David Sanborn hatszor, Stanley Clarke négyszer nyerte el a legrangosabb zenei trófeát. Mellettük a David Sanborn Acoustic Band tagjaként színpadra lépő Billy Kilson dobos is részesült már ilyen elismerésben.

Stanley Clarke, a basszus mágusa

A művészet soha nem hal meg. A hangszered nem befolyásolhat abban, hogy ki vagy. Te határozod meg ezt. Gondolataiddal, céljaiddal. A zenészek életórái mindenki sorsára alkalmazhatók, hordoznak tanulságokat.

David Sanborn, a szaxofon királya

„A zene egy végtelen szabad ég. Soha nem érsz a végére. Úgy gondolom, a zene anélkül, hogy eljutna a nagy hamisításhoz, az emberekkel való kommunikáció módja. Szent. Ez lehetővé teszi, hogy történeteket mesélj arról, milyen embernek lenni. Mi is lehetne az élet metaforája, hanem a zene? Reflexió, rezonancia ez az egész.”

Barlangsztárok: Stanley Clarke Band

Vad, elsöprő játék, igazi géniusz, zenei csillag, ő a basszus királya és mágusa. A harmadik SopronDrumon július 17-én a négyszeres Grammy-díjas legenda Stanley Clarke basszusgitáros, nagybőgős és zenekara lép fel a barlangszínházban.

Barlangsztárok: David Sanborn

Woodstockban a rocktörténelem legnagyobb fesztiválján 1969. augusztus 18-án lépett fel a Butterfield Blues Band tagjaként. Utánuk kettővel jött Jimi Hendrix, aki megtapsolta szólóit. David Sanborn, a Fertőrákosi Barlangszínház következő évadának igazi legendája.

Itt a Kultúra Most

Megjelent a Kultúra Most kiadványunk novemberi száma. Olvasmányosan, személyes vallomásokkal, sok érdekességgel, kulisszatitkokkal mutatjuk be az előadásokat, programjainkat, művészeinket. Olvashatnak a Stabat Materről, a Római karneválról, a jövő nyári barlangszínházi legendás sztárjainkról, közművelődési rendezvényeinkről.

KÖVESSEN MINKET:

(30) 312 2265
info@soprondrum.com

Copyright © Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.